...

Krullen verzorgen – Per krultype uitgelegd

krullen verzorgen

Krullend haar is prachtig en uniek, maar het vereist wel een zorgvuldige en specifieke verzorgingsroutine om jouw krullen stralend en gezond te houden. Krullen verzorgen kan best veel werk en moeite kosten, maar naar onze mening is dat het 100% waar. Mooi en uniek zijn kost nou eenmaal wat meer tijd dan standaard. De complexiteit van krullend haar zit hem in de diversiteit van de verschillende krultypen, waarbij elke krultype zijn eigen specifieke behoeften heeft. 

In dit artikel bespreken we hoe vrouwen met krullend haar de beste haarverzorgingsroutine kunnen toepassen, afgestemd op jouw eigen specifieke krultype. We leggen de de unieke eigenschappen van elk krultype uit en bieden je specifieke tips waarmee je optimaal jouw krullen verzorgen kan.

Het belang van een goede haarverzorgingsroutine voor krullend haar

Krullend haar is van nature droger en meer vatbaar voor kroezen dan steil haar. De natuurlijke oliën die door de hoofdhuid worden geproduceerd hebben moeite om langs de krullende haarstrengen te reizen, wat betekent dat de haarpunten droog kunnen worden en gemakkelijk kunnen breken en pluizen. Een goede haarverzorgingsroutine is essentieel om het haar gehydrateerd, gezond en glanzend te houden. Krullen verzorgen vereist specifieke producten en technieken die per krultype anders kunnen zijn. De verschillende soorten krultypen maken het dan ook lastig om jouw krullen direct goed te verzorgen. Het is eerst van belang om vast te stellen met welke krultype jij bent geblessed. 

Analyse per krultype

Krullend haar wordt over het algemeen ingedeeld in vier verschillende soorten krultypen: 2 (golvend haar), 3 (krullend haar), 4 (kroeshaar). Elk krultype heeft zo zijn eigen subcategorieën die de specifieke aard van de krul aanduiden, dit wordt uitgedrukt met de letter A, B en C.

 

In dit artikel lichten we per krultype enkele verzorgingstips toe. Ook helpen we je met het vaststellen welke krultype jij hebt.

verschillende krultypen

Type 2: golvend haar

 • Type 2A: Licht golvend haar dat gemakkelijk te hanteren is, maar geneigd is snel vet te worden. Gebruik lichte mousses of gels die geen residu achterlaten om de golven lichte definitie te geven zonder ze te verzwaren.
 • Type 2B: Golvend haar met iets strakkere golven. Gebruik anti-frizz producten en lichte crèmes om de definitie te versterken en pluis te beheersen.
 • Type 2C: Golvend haar met krullen die dichter bij echte krullen komen. Dit haar heeft meer vocht nodig, dus gebruik hydraterende conditioners en crèmes die helpen bij het definiëren en beheersen van de krullen.

Krullen verzorgen type 2:

 1. Was minder vaak om natuurlijke oliën te behouden.
 2. Gebruik lichte stylingsproducten.
 3. Laat het haar natuurlijk drogen of gebruik een diffuser op lage warmte.

Type 3: krullend haar

 • Type 3A: Dit haar heeft gedefinieerde, losse krullen. Gebruik hydraterende conditioners en stylingcrèmes die elasticiteit en glans bevorderen.
 • Type 3B: Krullen met een strakkere omtrek. Intensievere hydratatie is nodig, evenals crèmes en gels die de krullen zonder pluis definiëren.
 • Type 3C: Krullen die dichter bij elkaar staan. Gebruik diep voedende maskers en zware crèmes die de krullen verzwaren en vocht insluiten.

Krullen verzorgen type 3:

 1. Hydrateer intensief met maskers en leave-in butters of conditioners.
 2. Bescherm het haar tijdens het slapen door een satijnen kussensloop te gebruiken.
 3. Ontklit voorzichtig met een brede tanden kam terwijl het haar nat is.

Type 4: kroeshaar

 • Type 4A: Dicht op elkaar staande krullen die een S-vorm hebben. Gebruik vochtinbrengende crèmes en butters die diep in de haarvezels dringen.
 • Type 4B: Krullen die meer een Z-vorm hebben en minder gedefinieerd zijn. Intense hydratatie en beschermende stijlen zijn essentieel om breuk te voorkomen.
 • Type 4C: Dit haar heeft nauwelijks zichtbare krullen en is het meest broos. Voedende oliën en zware butters zijn cruciaal, evenals regelmatige diepe conditionering.

Krullen verzorgen type 4:

 1. Was het haar met crème-gebaseerde reinigers die niet strippen.
 2. Gebruik regelmatig hete oliebehandelingen voor extra voeding.
 3. Bescherm het haar met stijlen die de uiteinden weggestopt houden.

Elk krultype heeft zijn eigen specifieke behoeften die bepaald worden door de structuur en porositeit van het haar. Het begrijpen van je krultype is de eerste stap naar een effectieve verzorgingsroutine. Door de juiste producten en technieken te gebruiken, kan elke vrouw haar natuurlijke krullen omarmen en onderhouden. Onthoud dat hydratatie, voeding, en zachte hantering de sleutels zijn tot prachtig, gezond krullend haar.

 

Krullen verzorgen doe je samen met Love And Care. Het assortiment van Love And Care By JSM is uniek samengesteld om jou de behoeften te bieden die jouw haar nodig heeft. Ontdek ons 100% natuurlijke assortiment en ervaar zelf de kracht van een goede haarverzorgingsroutine met behulp van effectieve haarproducten.

Categorieën

Size guide

Wat onze klanten zeggen
303 beoordelingen